Adı Galatasaray olan bir takım as kadrolu ya da rotasyonlu bir şekilde üç-üç, oley çektirecek duruma geliyorsa bunun ciddi bir açıklamaya ihtiyacı olduğu kesindir. Eğer bunu rotasyona bağlarsanız sorulacak ilk soru bu rotasyonu yaparken tercih edilen oyuncularla beklediğiniz oyununun ne olduğudur. Kadro yazılınca beyin jimnastiği yapıyoruz ama ortaya çıkanın sadece “çıkın oynayın” izlenimi verdiği düşüncesinden de kendimizi alamıyoruz. Soruyorum:
- En son bu kadar geniş rotasyonda ne zaman kazandık? Rotasyona kısmen rahat haftalara gidilmez mi?
- Oğulcan en son ne zaman sol tarafta oynadı Galatasaray’da?
- Taylan ve Assunçao’yu maça hazırlarken ne tarz paylaşımlar çalıştınız ki birbirlerinin alanlarına dolanmasınlar?
- Böyle birbirine alışmamış takımda atak sonlandırmak, doğru zamanda faul yapmak daha güvenli bir tercih olmaz mıydı?
- Mohammed’in gol orucu baskısını görüp de “gol için bencilleşmemesi gerektiğini, Galatasaray’ın büyük takım olduğunu, Galatasaray kendini bulduğunda O’nun da kendini bulacağını” biz mi anlatalım?
- Rakipler bizim en zaaflı noktamızı görüp oradan hunharca saldırırken, bizim neden rakibe göre denediğimiz bir şeyler olmuyor?
- Takımı sakatlıktan korumak için ciddi bir rotasyona mecbur olacağımıza öne geçtiğimiz maçlarda yanlış hamleler yapmasaydık da bu maça daha rahat gelseydik olmaz mıydı?
- Koca transfer döneminde ilk sıraya yazmak gereken -duran top kullanan oyuncu- meselesini es geçerek yeni bir sezona başlamak nasıl bir gelecek planlamasıdır? Geleceğin takımını kurarken arada duran topa da sığınmak gerektiğini biz biliyoruz da koskoca Fatih Terim ve ekibi bilmiyor mu?
- Sol bek olmayan Ömer Bayram’ı zamanında transferin son gününde sol bekmiş gibi transfer edip ancak orta sahada kısmi verim alabilirken, takım kurgusunun en önemli mevkilerinden birisi olan sol bek mevkiini bir tane genç bile olmaksızın Ömer Bayram’la yedeklemek nasıl bir gelecek planlamasıdır?
- Her transfer döneminde en az iki pozisyonu zorda bırakmayı nasıl başarıyorsunuz? Sağ ve sol bekte genç takımdan alternatifler tutarak kriz dönemlerinden fırsat çıkaramaz mıydık?
- Maç başı gol ortalaması en yüksek oyuncusuna haftalarca dakika vermemenin bir açıklaması var mıdır?
- Taraftar olarak gençlere yeterince sabrımız varken Morutan gibi bir yeteneği “yeterli savunma yapmadığı” gerekçesiyle çıkarıp yeterince savunma yapmayan Babel’i oyuna alıp puan kaybetmenin bir açıklaması var mıdır? Biz taraftar olarak Morutan’a sabrediyoruz, çünkü gençlere sabrımız sonsuz. Peki Fatih Hocam açıklamalarınızla bu genç oyuncunun üzerindeki baskıyı arttırmıyor musunuz?
- Sürekli oyuncular değişirken taktiksel olarak dokunuş görmeden Galatasaray’ın ismine güvenerek çıkmak Galatasaray’a yakışır mı? Derbiler dışında bireysel performanslara bağlı olmadan sıkı çalışılmış taktiklerle oynadığımız maçlar var mı?
Serzenişler bitmez. Biz genelde oyunculara odaklanıyoruz, Fatih Hoca’yı eleştirirken de tercihleri üzerinden eleştirdik. Ama asıl sorulması gereken soruyu kaçırıyoruz. Fatih Hoca isimlerden bağımsız ne zaman fark yaratacak? Koskoca Galatasaray’ın “çık oyna” diye akışına bırakacak lüksü var mıdır? Geçen sene iki golle şampiyonluk kaçırmışken bu sezon bu kadar rahat cepten yemek konusunda çok fazla rahat değil mi?
Sonsöz
Galatasaray’ın yeni gençlerine güvenim sonsuz. İdeal kadrosuyla güzel şeyler yapabilir. İlla ki şampiyon da olmak zorunda değiliz. Ancak sürekli futbolcu kellesi alan bu düzenden çekiniyorum açıkçası.
Fatih hocam pas futboluyla Şampiyon Ligi olan takımlar bile yenilenme peşine düştü. Biz hâlâ şansımızı deniyoruz. Elinizde Bülent Korkmaz varken pas futbolu oynasaydınız UEFA alabilir miydiniz? O zaman elinizde Bülent’ten bile teknik olmayan oyuncularla bu anlamsız maceraya girmek niye? Takım en müsait adamı aramaktan doğru zamanda orta açmayı, şut atmayı unuttu. Biz gençlere zaman lazım diye düşünürken en güvendiğimiz yerden açık veriyoruz. Biraz da aynaya bakma zamanı gelmedi mi Fatih Hocam?
Blog’un kuruluş amacı ve hikayesi için https://www.3numaraliuye.com/3-numarali-uye/ yazısını mutlaka okuyun!
Twitter: http://twitter.com/3numaraliuye
Facebook: https://www.facebook.com/3numaraliuye/
İnstagram: https://www.instagram.com/3numaraliuye/